Divecenter Veerse Meer Facebookaccount Divecenter Veerse Meer Twitteraccount

Proefduik

Wanneer je nieuwsgierig bent geworden, hoe dat voelt om onderwater vrij te bewegen en hoe de flora en fauna onder water uitziet, kan je een proefduik ondernemen. Om die kennis op te doen, kun je natuurlijk een duikcursus nemen, maar je kunt ook eerst een kennismakingsduik proberen. Dit heet een Discover Scuba Dive (DSD) of in het Nederlands een introductieduik, zeg maar een proefduik. 

Een schitterende plaats om te duiken is het Veerse meer. De laatste jaren is door goed beleid het water in het Veerse Meer positief veranderd en bijzonder helder geworden. Momenteel wordt er steeds meer onderwater leven gevonden wat aangevoerd wordt door de Oosterschelde via de sluizen van Kats. Divecenter Veerse Meer is gevestigd direct aan een bijzonder mooi brak watermeer vlakbij het Fletcher Hotel waar men heerlijk kan eten en met de boot kan aanmeren. 

 

Wat gaan wij doen?

Het programma duurt ongeveer vier uur, na aankomst in ons duikcentrum beginnen we met de administratieve gegevens, onder het genot van een kop koffie of thee. Hierna wordt een professionele DVD vertoond, waarin essentiële zaken omtrent het introductieduiken worden uitgelegd. Ook bestaat er de mogelijkheid om vooraf een boek te bestellen, zodat u op de hoogte bent van duiktechnische theorie en rustig in kan lezen over de duiksportverzekering. Tijdens de introductieles wordt ingegaan op eenvoudige oefeningen onder water, zoals die in een duikcursus worden aangeleerd. Mocht je ergens vragen over hebben dan is er altijd gelegenheid tot bespreking.

 

Na de presentatie legt de instructeur je nogmaals de belangrijke aspecten van het duiken rustig uit en beantwoordt eventuele vragen. Hierna maken we een simpele toets van tien vragen. De reden hiervoor is dat we dan kunnen zien dat je hebt begrepen wat je hebt gezien en besproken is. Mocht je iets niet begrepen hebben, dan wordt dit met je doorgenomen, totdat je de basis vaardigheden begrijpt om met plezier de duik te maken.

 

Duikmateriaal

Vervolgens gaan we de uitrusting voor je passen en steken we de weg over naar de oever van het Veerse meer. Voor de introductieduik hebben we een ideale duikstek. Te water is gaan is eenvoudig en de waterdiepte loopt langzaam af, zodat duiken hier voor iedereen te doen is.

 

Te water

Als vast principe hanteren wij dat elke instructeur één deelnemer tegelijk het water in neemt. Het plezierige aan deze manier van duiken is dat jij kunt genieten van de duik en de instructeur zich volledig op jouw kan concentreren. Op deze manier verloopt alles veilig en plezierig.

Op een zandbodem, waar de onderwater wereld niet verstoord wordt, worden de oefeningen voorgedaan, zoals in de DVD.

 

Na de duik bouw je samen met de instructeur de duikuitrusting af en onder het genot van een drankje doen we de debriefing en bespreken we de duik en hoe je het ervaren hebt.

 

Ben je nog enthousiaster geworden? En wil je na deze sportieve ervaring meer informatie over het duiken dan kan je hiervoor terecht bij de instructeur. De proefduik zal worden toegevoegd aan je opleidingskennis, mocht je een vervolg cursus willen. Vraag naar de mogelijkheden.

 

ATTENTIE (!) Gezondsheidsverklaring

In de Gezondheidsverklaring wordt gevraagd of je aan één of meerdere ziekten lijdt of hebt geleden, danwel geopereerd bent in het verleden. Wij houden scherp zicht op veiligheidsaspecten en jouw gezondheid. Om die reden is elke deelnemer verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen.

 

Er zijn twee opties om zaken goed voorbereid en dus plezierig uit te voeren.

  1. De Verklaring Medisch Geen Bezwaar door een arts voor het beoefenen van de duiksport. Gezondheidstechnisch en juridisch het beste en geniet onze voorkeur, zeker als de leeftijd van 45 jaar of ouder is bereikt.
  2. De Gezondheidsverklaring wordt door jou grondig doorgelezen en je bent volledig overtuigd en eerlijkheidshalve dat je op alle vragen NEE kunt antwoorden.


Voor de Gezondheidsverklaring stuur je ons een mail en dan mailen wij alle informatie aan je door.

 

Groepsverband

Divecenter Veerse Meer biedt mogelijkheden voor groepen van bedrijven, instellingen en verenigingen, die een introductieduik willen maken. Wij beschikken over voldoende instructeurs en werken samen met instructeurs die gespecialiseerd zijn op het gebied van Technisch duiken en duiken met minder valide mensen. Momenteel zijn we bezig om uit te breiden voor een grotere groeps ontvangstruimte. Het voorzien in een lunch behoort tot de mogelijkheden er kan ook uiteraard gegeten worden bij nabij gelegen Fletcher hotel. 

Met de lokale camping of hotel kunnen wij voorzien in slaapaccommodatie of de verhuur van vakantiewoningen.

Wij doen onze uiterste best om alles voor u te realiseren.

 

Korte samenvatting van de proefduik, als volgt:

 

Vakantie plannen?

Het mooie van duiken is dat het enorm de mogelijkheden van de vakantie vergroot, omdat je na het behalen van de diploma de onderwaterwereld kan verkennen. In het bezit van een duikdiploma kan je bij andere duikscholen in de wereld terecht om zo meer diepgang aan een vakantie te geven en te ontdekken hoe mooi de natuur is.