Divecenter Veerse Meer Facebookaccount Divecenter Veerse Meer Twitteraccount

Het Veerse Meer

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiers, duikers en vissers. Ooit een woelige zeearm, maar na afsluiting in 1961 groeide de belangstelling van recreanten die steeds vaker het Veerse Meer weten te vinden.

Het Veerse Meer vormt een doorgang naar het Kanaal door Walcheren. Zo liggen ook historisch Middelburg en maritiem Vlissingen binnen bereik. Via de sluis in de Zandkreekdam is ook de Oosterschelde vlot te bereiken. Een zee aan vaarmogelijkheden!

 

Gezellige plaatsjes als Kortgene, Kamperland en Veere staan op de kaart. De talloze onbewoonde eilandjes al ontdekt? Afmeren bij deze bijzonder plekjes is een aanrader. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

 

Sinds het Veerse Meer via de de waterdoorlaat bij Kats weer vers zeewater binnenkrijgt, is de kwaliteit van het water nóg beter geworden. Telkens worden nieuwe dieren ontdekt.

Ga mee op ontdekkingsreis…

 

 

Hieronder een overzicht van lokale ondernemers

 

Zeilschool De Viking

De zeilschool bevindt zich direct aan het prachtige Veerse Meer. De Viking biedt zeillessen aan jeugd en volwassen. Een zeilweekend organiseren? De Viking beschikt over een groepsaccomodatie voor groepen van 30 personen. Een profesioneel en uitdagend lesprogramma met oog voor gezelligheid en een persoonlijke afstemming. Zeilschool De Viking verhuurt ook open zeilboten en motorboten. Zeilen naar Veere of Kamperland? Of toch liever een stranddagje? Het strand is vlakbij. Ideaal!

Zandkreekweg 8 | Wolphaartsdijk | 0113 - 58 12 06 www.zeilschool.net

 

Waterskicentrum De Schotsman

Waterskien of wakeboarden op het Veerse Meer? Stoer! Geen held op het water iedereen kan het leren! Onder begeleiding van profesionele instructeurs leer je waterskiën aan de kabel. Toe aan een grotere uitdaging? Ontdek dan de snelst groeiende watersport ter wereld: wakeboarden. Ook deze sport kan je leren bij het waterskicentrum. Wil je een ritje wagen? Kom dan eens langs bij de De Schotsman.

Campensweg 2 | Kamperland | 0113-37 00 70 www.waterski-zeeland.nl

 

Het verhaal achter ambachtelijk Zeeuws bier

In Kamperland kan je een bezoek brengen aan Bierbrouwerij Emelisse. Tijdens een interessante rondleiding ontdek je hoe de brouwmeester water, gerst, hop en gist samenbrengt tot ambachtelijk Zeeuws bier. Krijg je zelf zin in een biertje? In het Grand Café Restaurant kun je diverse zelf gebrouwen bieren proeven en genieten van een lunch of diner dat bestaat uit heerlijke streekproducten.

Nieuweweg 7 | Kamperland | 0113 - 37 02 62 www.emelisse.nl