Divecenter Veerse Meer Facebookaccount Divecenter Veerse Meer Twitteraccount

Duikcentrum aan het Veerse meer

Dave MaatDivecenter Veerse Meer is een nieuw duikcentrum in Zeeland, gevestigd in Goes en met een eigen faciliteit gelegen aan het Veerse Meer te Arnemuiden. 


Na overname van de vorige duikschool zijn de activiteiten voortgezet. Divecenter Veerse Meer is een eenmanszaak met als doel watersport en duik activiteiten verder te ontwikkelen aan het Veerse Meer en Zeeland op de kaart te zetten als dé duikprovincie van Nederland.

 

In 1997 ben ik in aanraking gekomen met duiken tijdens mijn werk. Al vroeg was ik lid geworden van een duikvereniging binnen de overheid, daar waar ik mijn duikopleiding heb gevolgd. Inmiddels heb ik vele mooi duiken gemaakt. Deze duiken zijn gemaakt in onder andere Aruba, Bali, Bonaire, Curacao, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Groot-Britanie, Geurnsey, Nederland, Spanje en Tenerife.

 

Na mijn PADI Divemaster opleiding ben ik actief geweest in het begeleiden van duiktoeristen in één van de parels van het Koninkrijk der Nederlanden, het mooie eiland Aruba genaamd. Daar heb ik een geruime tijd activiteiten verricht als PADI Divemaster. Daarvoor en tussendoor heb ik op de Noordzee op wrakken gedoken. In Bonaire heb ik mij verder gespecialiseerd in het technisch duiken bij de organisatie TDI-SDI. Dit heeft mij alleen maar verder gemotiveerd om in de duik technische aspecten te verdiepen. 

 

In 2001 heb ik mijn IADS instructeurs brevet gehaald. De passie voor het duiken ging steeds grotere vormen aan nemen en om veiliger, dieper en langer onder water te blijven op interessante wraken ben ik overgestapt van het duiken op Open Circuit naar het duiken met gesloten circuit, oftewel duiken met een Rebreather (CCR). 
Via een goede vriend vernam ik dat de eigenaresse van een duikschool ging stoppen en heb ik de kans benut om de duikschool over te nemen en als Divecenter Veerse Meer de bedrijfsactiviteiten voor te zetten en met enthousiasme verder te ontwikkelen.

 

Als één van de weinige gecertificieerd Disabled Divers instructeur in Nederland houden wij ons ook bezig met activiteiten voor minder valide mensen om hen op een plezierige en veilige manier kennis te laten maken met de duiksport.  

 

Divecenter Veerse Meer maakt gebruik van verschillende instructeurs en divemasters die op oproep basis werken, ieder met zijn eigen specialistische kennis.